امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امتیازات: 4.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش ساخت تابلو روان 3 و 7 رنگ و آموزش ساخت تابلو چرخان
#11
خب مزایا و معایبش فقط توی عمل معلوم میشه. واقعا وااضحه.
ولی اینجا چندتاشو میگم

جاروب سطری: ببینید برای یک تابلو روان 8 * 24 باید 8 بار ماتریسمون رو رفرش کنیم. (به تعداد سطر)



جاروب ستونی: برای همون تابلو باید 24 بار ماتریسمون رو رفرش کنیم. (به تعداد ستون)



خب این تعداد رفرش ها هرچی کمتر باشه نور تابلو رو زیاد میکنه. و بلعکس. یعنی چی؟
در این نوع جاروب چون تعداد سطرهای کمتری داریم، پس مدت زمان یک دور اسکن کردن کمتر از حالت جاروب ستونی است. همین کم بودن مدت زمان جاروب تک تک سطرها، باعث می شود نور LED ها بیشتر بشه و کیفیت کار را بالا تر ببره. چگونه نور بیشتر می شه؟ به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید میخواهیم برای 1ثانیه تابلوی 8*24 را روشن کنیم. مدت زمان روشن نگه داشتن هر LED هم 100 میکرو ثانیه در نظر بگیرید. بر فرض که مدت زمان اجرای هر خط برنامه صفر باشد (شرایط ایده آل در نظر می گیریم) در جاروب سطری و ستونی می توان گفت :



با توجه به مطالب از قبل گفته شده پسماند نور در چشم انسان به مدت زمان چشمک زدن نور بستگی دارد. هر قدر چشمک زدن آن در ثانیه بیشتر باشد یعنی مدت زمان بین روشن و خاموش بودن نور LED کم تر بوده پس نور بیشتری در چشم ما می ماند. پس در جاروب سطری نور LED ها بیشتر است که می توان به عنوان یک مزیت یاد کرد. در جاروب سطری شیفت متن به بالا و پایین بسیار آسان خواهد بود ولی شیفت اصلی که حرکت افقی است با این روش جاروب مشکل تر است که می توان به عنوان یک عیب بزرگ اشاره کرد. که در ادامه خواهید فهمید. (طبق روشی که من میگم)
در جاروب ستونی چون مدت زمان سرکشی به هر LED کم است پس نور کم خواهد شد. اما شیفت متن در جهت افقی بسیار ساده تر خواهد بود. که این مزیت بزرگی هست. حتی طبق این روش میتونیم با هزینه کمتر و طراحی راحت تر یک تابلو بسازیم
اینم واسه دوستمون که خواست توضیح بدم. امیدوارم مطالب به درد بخور باشه. اگه هست لایک کنید ;-)

 


فایل‌(های) پیوست شده
.rar   pic.rar (اندازه: 302.21 KB / تعداد دفعات دریافت: 234)
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط heidari ، sadegh_54 ، fhgb ، mohamad132 ، web27 ، افتخار الكترونيك ، sajadgreat ، hesam_elc ، kamran0080 ، SAJAD-G ، Pixar ، pedrame2 ، arash361
#12
خب تا اینجا با یه تابلو ساده آشنا شدید.
تصویر زیر ساده ترین سخت افزار ماتریس تابلوروانه. که اصلا پیشنهاد نمی کنم. چون تمام پایه های حیاتی میکروکنترلر رو اشغال کرده!. در ضمن بیشتر از این هم نمیشه ارتقا داد.



برای اینکه بتونیم یه تابلو خوب بسازیم از سخت افزار زیر استفاده می کنیم.



خب همونطور که میبینید فقط با 14 پایه میکروکنترلر تونستیم یه تابلو راه بندازیم. و از این به بعد با اضافه کردن فقط یک پایه دیگه میتونیم ابعاد ماتریسمون رو 8ستون افزایش بدیم!!
در این روش از اسکن ستونی استفاده شده. همونطور که میبینید از دیکدر 3 به 8 استفاده کردیم. میتونید از دیکودر 4 به 16 استفاده کنید.
دقت کنید چون ستونها به کاتد متصل شده اند، پس باید دیکدر که خریداری می کنیم از نوع ACTIVE LOW باشه. یعنی خوروجی مورد نظرمون رو 0 کنه و بقیه پایه هاش 1 باشه. بر عکس این دیکدر، active high هست. یعنی خروجی مورد نظر 1 هست و سایر خروجی هاش 0 هست.
اگه ماتریسمون برعکس بود میتوانستیم از این روش استفاده کنیم.
خب فرایند کار خیلی ساده هست. ابتدا دیکدر اول رو فعال میکنیم. (هر دیکدر یک پایه اینیبل داره. اونو 1 میکنیم) حالا پایه اول اون دیکدر رو فعال میکنیم. برای اینکار باید ورودی دیکودر 000 باشه. حالا که دیکدر انتخاب شده و ورودی اولشو انتخاب کردیم، میتونیم اطلاعات رو به سطرهاش بدیم. چند میکرو ثانیه تاخیر ایجاد میکنیم و در این مرحله پایه دوم دیکدر رو فعال میکنیم و اطلاعات رو بهش می دیم. این کار رو برای تک تک پایه های دیکدرها انجام میدیم. به این ترتیب یک تابلو روان ساختیم که فقط میتونه متن مورد نظر رو نمایش بده. هنوز نمیتونیم شیفت ایجاد کنیم.
برنامه ساده ای برای همین تابلو در پست بعدی میگذارم. تا اینجا کسی مشکل نداره؟ سوالی نیست؟

کلمات کلیدی: سخت افزار تابلو روان - راهنمای ساخت تابلو روان - طراحی ساخت تابلو روان رنگی
طراحی های معین معصومی - تابلو روان چند رنگ - تابلو روان رنگی - نقشه ساخت برد تابلو روان
 


فایل‌(های) پیوست شده
.rar   pic.rar (اندازه: 39.79 KB / تعداد دفعات دریافت: 121)
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط heidari ، sadegh_54 ، fhgb ، mohamad132 ، web27 ، mo2_star ، sajadgreat ، hesam_elc ، mehdi_mat ، b.afshin ، SAJAD-G ، Pixar ، pedrame2 ، arash361
#13
الان با سخت افزار کارمون آشنا شدید. گفتم یه برنامه ساده میگذارم که با نجوه کار هم آشنا بشید.
این برنامه رو ببینید.
هرکی اظهار نظری داره بگه تا ببینم چجوری هستید. اگه کسی هم نتونست خودم هر خط از برنامه رو توضیح میدم.
Do
For I = 0 To 2
N = 2 ^ I
Portc = N
For S = 0 To 7
Porta = S
B = I * 8
G = B + S
( Portb = Lookup(G , Jadval
Waitus 200
Portb = 0
Next
Next
Loop
End
Jadval:
Data &B11000111
Data &B11011111
Data &B01011111
Data &B11000011
Data &B11101011
Data &B11110011
Data &B11111111
Data &B10001111
Data &B10111011
Data &B10111111
Data &B10000000
Data &B11111111
Data &B11100111
Data &B11100111
Data &B11101111
Data &B00011111
Data &B11111111
Data &B11001111
Data &B11010111
Data &B11011010
Data &B11010111
Data &B11011111
Data &B10101111
Data &B01110111
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh_54 ، heidari ، mohamad132 ، fhgb ، Pixar ، pedrame2
#14
Do شروع حلقه ای که بینهایت تکرار می شود.

For I = 0 To 2 متغییری که 3 بار تکرار می شود و با هر بار تکرارش مقدار i افزایش پیدا میکنند. مثل i++ در زبان C

N = 2 ^ I مقدار متغییر N با این فرمول بصورت باینری افزایش پیدا می کند. 1 و 2 و 4 و 8 و 16 و 32 و ... البته در این برنامه فقط 1و2و4 خواهد بود. زیرا N به توان i می رسد. و i فقط 3 بار تکرا می شود و مقدارش افزایش پیدا می کند.

Portc = N این مقداری که بدست آوردیم مستقیما به پورت C می دهیم. دقت کنید پورت c اینیبل دیکدر ها بود و در هر لحظه می بایست فقط یک دیکدر فعال باشد. لذا با دستور بالا فقط کد برای فعال کردن یک دیکدر را ساختیم و توسط این دستور به دیکدر انتقال دادیم.

For S = 0 To 7 متغییری که 8بار تکرار می شود و مقدارش از 0 تا 7 افزایش می یابد.

Porta = S این مقدار را درون پورت A می ریزیم. چرا؟ چون پورت A ورودی دیکدر هست. دیکدر 3 به 8 هست. پس 8 حالت تعریف می شود. 000 و 001 و 010 و 011 و 100 و 101 و 110 و 111 این ورودی هایی که توسط حلقه S در مبنای ده دهی تولید می شود با مقدار باینری نوشته شده تطابق دارد. پس می توان به عنوان ورودی دیکدر استفاده کرد. دیکدر نیز در هر لحظه فقط یک ورودی اش را فعال می کند.

B = I * 8 برای تعویض دیکدر از این فرمول استفاده می کنیم.

G = B + S برای پیوسته نشان دادن تصویر از این فرمول و فرمول بالایی استفاده می شود.

(((( حتما برای درک بهتر این برنامه، تریس کنید)))) تریس که میدونید چیه؟!؟



( Portb = Lookup(G , Jadval توسط این دستور مقدار G از جدول jadval برگرفته شده و درون پورت B قرار می گیرد. پورت b به سطر وصل بود...

Waitus 200 برای اینکه نور LED در چشممان باقی بماند تاخیر ایجاد می کنیم.

Portb = 0 چون از این لحظه به بعد می خواهیم اطلاعت ستون بعدی را نمایش بدهیم بهتر است مقدار پورت را خالی کنیم. اگه نکنیم بد میشه.. مخصوصا وقتی سرعت رفرش بالاست

Next پایان حلقه S

Next پایان حلقه i

Loop جهت تکرار حلقه بینهایت

End پایان برنامه

Jadval: اینم جدول اطلاعات جهت نمایش متن روی ماتریس. صفرها رو دنبال کنید ببینید چی نوشتم! متن فارسی هست
Data &B11000111
Data &B11011111
Data &B01011111
Data &B11000011
Data &B11101011
Data &B11110011
Data &B11111111
Data &B10001111
Data &B10111011
Data &B10111111
Data &B10000000
Data &B11111111
Data &B11100111
Data &B11100111
Data &B11101111
Data &B00011111
Data &B11111111
Data &B11001111
Data &B11010111
Data &B11011010
Data &B11010111
Data &B11011111
Data &B10101111
Data &B01110111

سوالی نیست؟ متوجه می شید؟
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh_54 ، fhgb ، hesam_elc ، mehdi_mat ، SAJAD-G ، Pixar ، pedrame2
#15
(19-5-1391، 12:17 عصر)moein masoumi نوشته است: (((( حتما برای درک بهتر این برنامه، تریس کنید)))) تریس که میدونید چیه؟!؟

با عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات همه دوستان نیز عرض تسلیت بمناسبت ایام سوگواری شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع)خدمت دوستان عزیز و خصوصا استاد خودم جناب اقای معصومی.
نوشتی "به نام خد"
درسته؟
استاد کارت بیسته چیزی کم نذاشتی فقط همونجوری که قبلا نیز خدمتتون گفتم هر مطلب و موردی که شما تشخیص میدی برا ما سوال باشه لطف کن توضیح بده.آخه این اموزش چون بصورت پایه ای و از سطح مبتدی به پیشرفته داره صورت میگیره بهتره چیزی از قلم نندازی.
پس لطف بفرما و معنی تریس رو برا من و دوستان امثال من که مبتدی هستن رو توضیح بده.
ممنون و متشکرم
السلام علیک یا علی بن ابی طالب(ع)
السلام علیک یا ولی الله
قسمتی از وصیتنامه دکتر شهید چمران:
خدایا...
از آن دنیای مادی و راحت طلبی گذشتم و به دنیای درد، محرومیت، رنج، شكست، اتهام، فقر و تنهایی قدم گذاشتم. با محرومیت همنشین شدم. با دردمندان و شكسته دلان هم آواز گشتم.
شادی روحش صلوات
پاسخ
 سپاس شده توسط moein masoumi ، 8604191 ، Pixar ، pedrame2
#16
بله. (( به نام خدای مهربان)) هست که فقط قسمتی از اون جمله درون کادر افتاده (( به نام خد)) . بقیه اش با حرکت متن نمایش داده میشه.
از اینجا به بعد بحث تابلو چند رنگ رو شروع میکنم. افکت، تصویر، حرکت متن، انیمیشن و ... برای تابلو چند رنگ میگم.
قصدم از مطالب قبلی فقط آشنایی شما با نحوه کار یک تابلو ساده بود.


استقبال کمه. یه جورایی دلسرد شدم. اگه این بحث رو جای دیگه میگذاشتم استقبال خیلی بیشتر می شد.. :-(
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh_54 ، web27 ، mo2_star ، 8604191 ، mehdi_mat ، kamran0080 ، Pixar ، pedrame2
#17
فقط یه نکته از بحث تابلو ساده تک رنگ:
تابلوهایی که آموزش دادیم 8 سطری بود. چگونه تعداد سطرها رو بیشتر کنیم؟!!
به تصویر زیر نگاه کنید. این یه نمونه تابلو 16 سطری هست. تمام فونت های فارسی رو ساپورت میکنه. در این تابلو از بافر استفاده شده. برای اینکه جریان بیشتری داشته باشیم و با افت نور مواجه نشیم. حتما همه شما می دونید که خروجی آی سی ULN رو باید با مقاومت پول آپ کرد. پس مقاومتهایی که در تصویر می بینید برای همین منظور در نظر گرفته شده اند. بدون اونها تابلو کار نمی کنه.



نکته جالب دیگه اینکه قبل از طراحی حتما از وجود چنین آی سی هایی در بازار مطلع بشید.
دیکدر 4 به 16 active low در بازار شیراز نبود. تهران هم چندجا زنگ زدم نبود. مجبور شدم از آی سی active high استفاده کنم و واسه تک تک خروجی هاش گیت NOT بگذارم..
قبل از شروع هر بحث دیگه ای اول اینو بگم که ماتریس تابلوهای چند رنگ رو به اینصورت می سازیم:
LED ها رو کنار هم میچینیم. بصورتی که تمام کاتدهاشون بهم وصل بشن و ستون تشکیل بدن. حالا آند هر LED رو یک سطر تلقی می کنیم.
به شکل زیر دقت کنید.


پس طبق شکل قبل اگه بخواهیم یک تابلو سه رنگ درست کنیم از این شماتیک استفاده کنید


واسه تابلو هفت رنگ از شماتیک زیر:



حتما می پرسید این که 3 تا LED هست. چجوری هفت رنگه؟! یا قبلی که دو تا LED بود چجوری سه رنگه؟!!

اینجوریاست:
.
.
.
.

رنگ اول: قرمز
رنگ دوم: سبز
رنگ سوم: آبی
رنگ چهارم: قرمز + سبز
رنگ پنجم: قرمز + آبی
رنگ ششم: سبز + آبی
رنگ هفتم: قرمز + سبز + آبی


حالا اینو داشته باشید تا برسیم به برنامه نویسی یه تابلو چند رنگ. و یک سخت افزار محکم و قوی برای ماتریسمون که مشکل جریان نداشته باشه
بازم اگه سوالی و یا مشکلی هست در خدمتم


نقل قول: پس لطف بفرما و معنی تریس رو برا من و دوستان امثال من که مبتدی هستن رو توضیح بده.
ممنون و متشکرم


تریس چیست؟!
راستش معنی دقیق تریس کردن نمیدونم چیه. استادمون می گفت بیا پای تابلو این برنامه رو تریس کن!! ما هم می رفتیم و تریسش می کردیم! :-)
تریس یعنی دنبال کردن.ردیابی کردن. همچین معنی میده
ببینید وقتی یه برنامه نوشتید که چندین متغییر و حلقه توی حلقه داره خب حتما گیج می شید که چی شد الان!؟؟
واسه این که مقادیر متغییر ها تون رو دنبال کنید و ببینید که در هر مرحله و هر لحظه از اجرای برنامه، مقدار اون متغییر چقدره، باید تریس کنید.

مثلا به برنامه زیر دقت کنید:


حتما میدونید که در زبان بیسیک حلقه با دستور FOR آغاز می شود و با دستور NEXT پایان می پذیرد. هرگاه مقدار دستور FOR با مقدار نهاییش برابر بشه از حلقه خارج میشه. چون بلافاصله بعد از دستور NEXT، دستور دیگر NEXT قرار داده شده پس به حلقه ابتدایی برنامه می رود...
حتما کتاب ها و جزوات برنامه نویسی رو بخونید. این دستور مثل دستور حلقه در زبان هست.. چیز عجیبی نیست.

حالا برای اینکه بفهمیم مقدار هر پورت و متغییری در هر لحظه از زمان به چه صورته از جدول زیر به عنوان تریس برنامه استفاده می کنیم. هر مرحله با رنگی متفاوت نشان داده شده است:



موفق باشید

کلمات کلیدی: سخت افزار تابلو روان - راهنمای ساخت تابلو روان - طراحی ساخت تابلو روان رنگی
طراحی های معین معصومی - تابلو روان چند رنگ - تابلو روان رنگی - نقشه ساخت برد تابلو روان


فایل‌(های) پیوست شده
.rar   pic.rar (اندازه: 233.24 KB / تعداد دفعات دریافت: 114)
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh_54 ، heidari ، mo2_star ، افتخار الكترونيك ، 8604191 ، crz_boy ، hesam_elc ، mehdi_mat ، MRGH ، Pixar
#18
این یه عکس از پیکسل های یک تابلو 7 رنگ هست. از led های سبز، قرمز و زرد استفاده کردم.



اینم همون تابلو هست.. امیدوارم فهمیده باشید ماتریسمون رو چجوری درست می کنیم..



 


فایل‌(های) پیوست شده
.rar   pic.rar (اندازه: 316.96 KB / تعداد دفعات دریافت: 116)
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط crz_boy ، hesam_elc ، mehdi_mat ، MRGH ، Pixar
#19
سلام دوست عزیز

من یه تابلو می خواستم بسازم در اندازه 2در 4 متر برای بغل دیوار و تبلیغات. و می خواستم ببینم می تونم هر جور شکلی رو نمایش بدم؟
برای هر چیزی باید برنامه نویسی کنیم یا نه متلا کیبوردی چیزی بهش وصل میشه؟



بعد یه همچین تابلویی حدودا چند تا ال ای دی استفاده میشه؟ و از چه نوع ال ای دی باید استفاده بشه؟
هزینه ی تمام شده حدودا برای یه همچین تابلویی چقدر میشه؟

واقعا توضیحاتتون محشره خیلی ممنون.
پاسخ
 سپاس شده توسط Pixar
#20
یه عکس دیگه از تابلو



فایل پیوست رو هم ببینید. یه فیلم جالب از تابلو چند رنگ هست. همین آموزشی که داریم
(23-5-1391، 04:30 عصر)'mo2_star' نوشته است: سلام دوست عزیز

من یه تابلو می خواستم بسازم در اندازه 2در 4 متر برای بغل دیوار و تبلیغات. و می خواستم ببینم می تونم هر جور شکلی رو نمایش بدم؟
برای هر چیزی باید برنامه نویسی کنیم یا نه متلا کیبوردی چیزی بهش وصل میشه؟



بعد یه همچین تابلویی حدودا چند تا ال ای دی استفاده میشه؟ و از چه نوع ال ای دی باید استفاده بشه؟
هزینه ی تمام شده حدودا برای یه همچین تابلویی چقدر میشه؟

واقعا توضیحاتتون محشره خیلی ممنون.


 

دوست عزیز با این روش میخای تابلو با این ابعاد بسازی؟ اینو پیشنهاد نمیکنم. چون کیفیت کار پایین میاد.
بله. وقتی تابلو با این ابعاد داری تقریبا یک تابلو شهری هست. هر چیزی رو میشه نمایش داد. باید بتونی برنامه نویسی کنی. مثلا فیلم، انیمیشن، عکس و ... رو به کد تبدیل کنی و نمایش بدی.
تعداد LED ها بستگی به نوع کارت داره. ماتریس بالا باشه یا ماتریس پایین... (فاصله پیکسلها کم یا زیاد باشه) به نظر من حدود 4000تا LED واسه یک رنگ می خواد. اگه از LED نوع RGB استفاده کنی که همون 4000تا میشه. ولی خب قیمتشون بالاست لامصب..
با قیمت های گران امروز به نظرم کل هزینه کار حدود 400.000 تومان میشه. ولی اگه بخای بخری بالای 2میلیون هست.. البته من قیمت بازار دستم نیست

 

 


فایل‌(های) پیوست شده
.rar   tablo 7rang.rar (اندازه: 3.9 MB / تعداد دفعات دریافت: 576)
.rar   pic.rar (اندازه: 62.48 KB / تعداد دفعات دریافت: 114)
کتاب آموزش ساخت تابلوهای دیجیتال [email protected]
پاسخ
 سپاس شده توسط mo2_star ، crz_boy ، hesam_elc ، mehdi_mat ، Pixar


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ساخت کتابخانه در اتمل استدیو Azadfalah 1 901 3-10-1395، 12:56 عصر
آخرین ارسال: امیرحسین
  جزئیات کامل ساخت ساعت و تابلوی چرخان فقط با 7 عدد LED Pixar 24 9,903 18-12-1394، 06:10 عصر
آخرین ارسال: shahin_w3
  ساخت مدارrf با پهنای باند 13.56MHZ amin773 0 619 16-9-1394، 02:15 عصر
آخرین ارسال: amin773
  کمک در ساخت ساعت با سون سگمنت milad.v1371 0 480 8-7-1394، 10:35 صبح
آخرین ارسال: milad.v1371
  نیازمند میکروکنترلر کار در ساخت درایو موتور osking 0 438 5-6-1394، 07:12 عصر
آخرین ارسال: osking
  مشکل در ساخت زمان 1ثانیه با تایمر 0 tabasoomtz 2 698 9-4-1394، 03:02 عصر
آخرین ارسال: Last_Days
  آموزش قدم به قدم AVR amin 37 23,802 30-11-1393، 12:52 عصر
آخرین ارسال: tabi
  تابلو ثابت با ال ای دی sajjad85 6 2,806 6-11-1393، 12:44 عصر
آخرین ارسال: omidajloo
  آموزش avr studio به فارسی abedanew 0 595 4-11-1393، 02:32 صبح
آخرین ارسال: abedanew
  پروژه تابلو روان avr (بسیار مهم) mostafaamiryan 0 673 22-10-1393، 02:29 صبح
آخرین ارسال: mostafaamiryan

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان